Gördüklerim, duyduklarım, düşündüklerim…

Benim de “Hayvan Hakları: Mülkiyet, Eşitsizlik, Hukuk” bölümüyle katkı sunduğum “Ekoloji – Bir Arada Yaşamın Geleceği” kitabı raflardaki yerini aldı

İçinde bulunduğumuz ve etkilerini her geçen gün daha da fazla hissettiğimiz ekolojik çöküş, bu varoluşsal krizin anlaşılması ve çözüm bulunması çabalarını da artırdı. Bu çabalardan biri de Can Yayınları’nın edebiyat dışı eserlerine özgülenmiş Tellekt yayınevinden çıkan “Ekoloji – Bir Arada Yaşamın Geleceği” adlı kitap. Didem Bayındır ve Mine Yıldırım tarafından yoğun bir emek ve incelikle derlenen eserde 21 farklı yazarın üç bölüm altında toplanan yazıları bulunuyor. Başlıklardan ilki “Geri Dönüşü Olmayan Noktaya Bir Adım Kala: İklim Krizi ve Yeryüzünde Yaşam” başlığını taşıyor ve iklim krizine ve ekonomiyle bağlantısına odaklanıyor. “Müşterek Bir Dünya: İnsan Dışı ve Ötesi” başlıklı ikinci bölümde insan dışı hayvanların ve diğer canlıların krizden nasıl etkilendiklerine dair yazılar bulunuyor. Bu bölümde benim de “Hayvan Hakları: Mülkiyet, Eşitsizlik, Hukuk” başlıklı bir yazım var. Son bölümün başlığı ise “Yeryüzünde Gelecek ve Adalet”. Adından da anlaşılacağı üzere bu bölümde iklim krizinin yarattığı adalet sorunlarına ve gelecekte yeryüzündeki yaşama yakın plan yapılıyor.

Yıllara yayılan bir çalışmanın sonucu olan bu değerli çalışmaya kitapçılardan ve Can Yayınlarının online mağazasından ulaşabilirsiniz.

Umarım iklim krizinin kaynaklarını ortadan kaldırmayı sağlayacak dönüşüme ufak da olsa bir katkısı olur. Çok geç olmadan.

Yorum yazmak ister misiniz?

Information

This entry was posted on 31/01/2023 by in Diğer yazılar, Yazdıklarım and tagged , , , .

Bu blog\'u takip etmek için mail adresinizi yazınız

Diğer 17 bin aboneye katılın

Twitter’dan

En son yayınlananlar