Benim Anayasam’ın 4 Temmuz’daki programında konuğum Gayrettepe Rotaract Derneği’nden Zafer Kabakçıoğlu ve Onur Sarı’ydı. Sosyal yardımlarıyla tanınan dernek özellikle yoksullara ve yaşlılara yönelik çeşitli etkinliklerde bulunuyor.
Topluma yararlı bir dernek olarak yaşadıkları bürokratik sorunlardan bahsettiğimiz programda bazı projelerinin anlaşılamaz şekilde reddedildiğini de öğrendik. Halbuki Gayrettepe Rotaract, sosyal yardımlar ve destekler konusunda devleti bir engel olarak değil, bir destek olarak görmek istiyor.
Zafer Kabakçıoğlu ve Onur Sarı yeni Anayasa’da bürokrasinin azaltılması amacıyla yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılmasını ve doğanın daha etkin şekilde korunması için düzenlemelere yer verilmesini istiyor.
Buyrun dinleyin:
Programın ortasında bunu çaldık: