Gördüklerim, duyduklarım, düşündüklerim…

Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Platformu – 20 Haziran 2011

20 Haziran’daki programı çok sevdiğim bir insana, çok erken yaşta kanser nedeniyle kaybettiğimiz Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Anabilim Dalı öğretim üyesi hocam Doç.Dr. Melike Batur Yamaner’e ithaf ettim. Seni hiçbir zaman unutmayacağım ve her zaman örnek almaya devam edeceğim Melike Abla. Nur içinde yat.

Programda konuk Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Platformu üyesi Mehmet Tarhan’dı. Lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel (LGBT) haklarını savunmak ve ayrımcılıkla mücadele etmek adına kurulan Platform, hak ihlallerini görünür kılmak ve hukuksal destek sağlamak amacıyla kuruldu. Ayrımcılığa karşı Yogyakarta ilkelerinin LGBT hakları için öneminden bahsettiğimiz sohbette bu ilkelerin yeni Anayasa’ya nasıl yansıyabileceği de konuşuldu.

Her gün çeşitli insan hakları ihlallerine maruz kalan LGBT bireylere yönelik AK Parti ve CHP’nin tutumlarını eleştiren Mehmet Tarhan, Onur Haftalarına siyasetçilerin gittikçe daha fazla siyasetçinin katıldığını belirtti. Ancak Tarhan’a göre sadece katılmak yetmez, bu destek gerçek hayata da yansımalı.

Buyrun dinleyin:

benim_anayasam_20.06.2011

Programın ortasında çaldığımız parça da buydu:

Yorum yazmak ister misiniz?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

Bilgi

This entry was posted on 04/09/2011 by in Benim Anayasam and tagged , , .

Bu blog'u takip etmek için mail adresinizi yazınız

Diğer 17.412 aboneye katılın

Twitter’dan

En son yayınlananlar

%d blogcu bunu beğendi: